Friday, October 22, 2021

Topp 10 Skrämmande Svenska Urbana Legender

Topp 10 Skrämmande Svenska Urbana Legender


10. Silvertåget


Detta är en sann spöktågshistoria. Lokalbefolkningen kallade det Silverpilen. I Sveriges huvudstad i Stockholm säger legenden att passagerare som väntar på perrongen kan se ett silvertåg långsamt dra upp. Du får inte gå vidare. Tåget är på väg till en övergiven station mitt i skogen - dess passagerare är de dödas själar. Människor som går vidare kommer aldrig tillbaka. Legenden är också ansluten till den övergivna tunnelbanestationen Kymlinge som sägs vara en spökstation. Lokalbefolkningen säger att bara de döda stiger av vid Kymlinge. Vissa tror till och med The Silver Train tar människor till en tunnelbanestation utan utgång - det återkommer aldrig för att hämta dem.

9. Schefflers palats


Beläget i Stockholms huvudstad har spöken rapporterats i detta palats i över 200 år. Några av berättelserna handlar om att människor ser speglar och fönster krossas utan anledning, liksom musik och låtar som svävar nerför korridoren utan källa i sikte. En anmärkningsvärd historia handlar om en man som heter Jacob Von Balthasar Knigge - försöker säga det i all hast. Han var en tidigare ägare till palatset som påstås vara en dyrkare av Satan. Han försvann en natt och vittnen sa att han senast sågs komma in i en svart vagn som drogs av en kusk med horn och en svans. Hade han sålt sin själ till djävulen? Vissa tycker säkert det. Det här är bara toppen av isberget när det kommer till det läskiga som händer här. Slottet ägs nu av Stockholms universitet som använder det för lagring - det är nog det bästa.

8. Borgvattnet prästgård


Borgvattnett är en liten by med bara 50 invånare där – men tydligen en hel del spöken. Det sägs faktiskt ha det högsta antalet spöken per person var som helst i landet. Den kanske mest hemsökta platsen är den gamla prästgården. Byggd 1876 verkade det som en vanlig byggnad i cirka 50 år. Sedan började lokalbefolkningen rapportera läskiga saker. Spöken som inte bara är läskiga, de är också våldsamma. Några av spökena har enligt uppgift slagit ut människor från stolar, flyttat runt möbler medan människor sover eller till och med ett fall av ett spöke som kastar spädbarn ut genom ett fönster. Om det låter som din idé om kul, kan du faktiskt boka ett rum där för natten och frukost ingår - om du hinner till morgonen.

7. Toftaholm Herrgard


Vissa svenska människor hävdar stolt att denna plats är det mest hemsökta hotellet i världen. Hotellet ligger längs kanten av sjön Vikostern och är pittoreskt men har en mörk historia kopplad till den. En natt dödade en ung man sig själv i ett av hotellrummen efter att han förbjöds att gifta sig med markägarens dotter. Hed hade en hemlig kärleksrelation med henne i månader men hennes far, en rik baron, vägrade att ge deras välsignelse eftersom han var en fattig allmoge. Istället gifte han bort henne med en äldre man som inte var alltför olik baronen själv. Hjärtat, han hängde sig från spärren i det som nu är rum 324. Medan de flesta besökare undviker det rummet, har det inte hindrat dem från att se spöken till den hjärtkrossade mannen. Det sägs att han vandrar genom hotellet på natten, stänger fönster och gråter ut i natten.

6. Gamla Stan


1520 invaderade den danske kungen Kristian den 2 Sverige. 92 medlemmar av den svenska kungafamiljen vägrade att lyda inkräktaren så Kristian dömde dem till döden. Alla 92 av dem halshöggs eller hängdes på Stortorget i Gamla Stan i Stockholm, känt som Gamla Stan. Vissa säger att deras blod flödade över kullerstenarna i månader. I den röda byggnaden i närheten kom 92 vita stenar att representera de 92 svenska adelsmännen. Nu tror lokalbefolkningen att om en sten tas bort kommer en av de döda nobelernas spöke att resa sig upp och hemsöka Stockholms gator.

5. Skogsra


I fornsvensk folklore är Skogsra skogsandar. Framifrån ser de ut som en vacker kvinna men från baksidan liknar de en trädstam. Det finns berättelser om män som förtrollades av dessa andar utan att någonsin se deras andra form från baksidan. Skogsra sliter ner männen under dagar och veckor och tömmer dem tills de var hjälplösa - spelar på sina frestelser, rädslor och fantasier. Om de lyckas överlista andan kommer männen att se sin sanna form bakifrån och Skogsra kommer att försvinna för alltid. Om de inte gör det, bärs de in i skogen när de är som svagast, för att aldrig mer ses.

4. Mylingarna


Dessa sägs vara odöda lik eller spöken till spädbarn som mördats av deras mödrar. De hemsöker platserna där de begravdes med rop som tränger igenom nattluften. Varför gråter de? De vill att du ska ge dem ett namn - det sades ofta att de dödades innan de fick ett namn, nu är det allt de vill ha. De kommer att be dig att bära dem till helig mark för att begravas - de växer i storlek när du kommer närmare. Det har funnits historier om dessa odöda bebisar som bad människor om andra uppgifter på vägar på natten - om de inte utför uppgifterna kommer personen ofta att återvända hem för att hitta en familjemedlem som har dödats - ofta i samma tema som den ursprungliga begäran. Jag skulle gå in på några av detaljerna jag såg men de är verkligen hemska. Allt du behöver veta är att de är Zombie Babies - inte två ord ni vill höra tillsammans.

3. Nyk


Även känd som Nokken eller Nykkjen, detta är en mystisk vattenvarelse som alltid växer fram i skandavansk folklore. Enligt svensk tradition lever Nyk i sötvatten, sjöar och djupa dammar. De är formskiftare och kommer ofta att förvandlas till en stilig ung man. De lurar sedan kvinnor att hoppa i vattnet innan de drunknar dem. Det finns också andra versioner av legenden som innebär att han byter till en vit häst för att låta barn rida på ryggen innan de hoppar in i hans band för att dränka dem. Vissa tror att det enda sättet att rädda sig själv är att kasta metall i vattnet, som en nål eller ett järnkors.

2. Stockholms kungliga slott


Som du kan förvänta dig av ett palats är denna plats enorm. Många av dess 1400 rum kommer med några av Sveriges mest kända spökhistorier. Bland dem finns White Lady, hennes namn i livet var Vita Frun. Hon sägs dyka upp när som helst en medlem i svensk kungafamilj dör. Kung Oscar skrev en gång att hon är lång, bär en lång vit klänning med vit slöja och mörka kryddnejlika. Hon vandrar i rummen och håller halvvägs fast i en nyckelring som klirrar och ekar på natten. År 1971 såg prinsessan Eugenie The White Lady 3 dagar före drottning Louises död. Över ett halvt sekel tidigare sades hon också dyka upp som prinsessan Margaret låg döende. Trots att han inte var död än såg en vakt The White Lady stå på taket - nycklar i handen. Två timmar senare var prinsessan död.

1. Svaneholms slott


Detta är ett annat slott i södra Sverige känt för sin höga koncentration av spöken. Den kanske mest kända är kung Frederik den 2: a som han sa att han skulle vandra i hallarna på natten och leta efter sin långa förlorade kärlek som han aldrig gifte sig med. Sedan är det de 3 damerna. I tidigare videor från Urban Legend har du kanske hört mig tala om att ett slott eller ett hus har White Lady, Black Lady eller Gray Lady -spöket. Sådana saker. Tja, vad sägs om alla 3. Just det, besökare på Svaneholms slott har rapporterat 3 separata spökdamer - vissa säger till och med att de tävlar om varandras territorium. En annan stammis på platsen sägs vara den grå munken som mördades i slottet på 1500-talet och nu då och då hjälper personal att bära tunga föremål uppför trappan från källarna.

No comments:

Post a Comment